Nishma's

חיפוש

4 טיפים לבחירת עורך דין לענייני עבודה

לעורך דין לענייני עבודה יש תפקיד חשוב בכל הנוגע לשמירת זכויות העובד, הסכמי עבודה, סכסוכים בין עובד למעביד, הליכי פיטורין ופיצויים, תנאים סוציאליים בעבודה, ביטוח פנסיוני, הסכמים קיבוציים, הטרדות בעבודה וכד'. קבלו 4 טיפים לבחירת עו"ד לענייני עבודה.

 

1 – בקיאות בתחום ענייני עבודה

כאשר בוחרים עורך דין לענייני עבודה יש לוודא שעורך הדין אכן בקיא בתחום. למשל, אדם שהגיע לגיל הפרישה ורוצה להתייעץ עם מומחה לגבי זכויותיו הפנסיוניות צריך לקבל את הייעוץ האופטימלי על מנת שישיג את כל המגיע לו מבחינת החוק. כך גם שיש הרעת תנאים בעבודה, הלנת שכר, פיטורין שלא כדין וכד'.

למשל, עובדת שפוטרה בזמן היריון תפנה לעורך הדין על מנת לעמוד על זכויותיה. ביחד עם זאת, המומחיות של עורך הדין צריכה לבוא לידי ביטוי גם בייצוג מעסיקים. למשל, כאשר העובד מפר את הסכם העבודה המעסיק רשאי לתבוע אותו. לפיכך, עורך דין מומחה בתחום הוא אדם שלמד לאורך שנים, השתלם, השתתף בכנסים והתמחה בכל ענייני העבודה ולכן מדובר על אדם מקצועי.

 

2 – אין חכם כבעל ניסיון

הפרמטר השני לבחירת עורך הדין לענייני עבודה הוא לבדוק את ניסיונו של עורך הדין. לשם כך, חשוב לקבל המלצות ממכרים, לבדוק בגוגל, בפורומים, רשתות חברתיות או מיוצגים אחרים. ככל שלעורך הדין יש הצלחות מוכחות, כך מדובר על אדם מנוסה שמגיע לתוצאות אופטימליות.

בנוסף, מומלץ לקרוא פסקי דין על שם עורך הדין המיועד. גם הוותק של עורך הדין בתחום מלמד על ניסיונו. בדרך כלל משפטים בענייני עבודה שעוסקים בתיקים ממושכים עורכים כ-5 שנים. לאור עובדה זו, מומלץ לשכור עורך דין עם וותק של 10 שנים לפחות. ישנם עורכי דין וותיקים שנוהגים להופיע בתקשורת לאחר שצברו מוניטין ואותם יהיה קל יותר לאתר.

 

3 – הכימיה עם עורך הדין

בין אם מדובר על עו"ד לענייני עבודה ובין אם על עו"ד בתחום אחר, הכימיה בין הלקוח לבין עורך הדין חשובה ביותר. כלומר, עורך הדין צריך להיות אדם קשוב וסבלני, להכיל את הלקוחות על כל הבעיות והקשיים שנגרמים להם ולסייע להם לקבל את זכויותיהם. בנוסף, עורך דין שחוזר ללקוח שלו מייד לאחר כל פנייה מראה שאכפת לו ושהוא מטפל בלקוח באופן אישי.

 

4 – לקבל ייעוץ ראשוני בחינם

עורכי דין שלוקחים כסף על הייעוץ הראשוני בדרך כלל טוענים שעורכי דין שעושים זאת בחינם אינם מכבדים את עצמם. למרות זאת, הייעוץ החינמי מלמד על איכות השירות. ייעוץ יכול להיות בטלפון או בפגישה במשרד.

עורך הדין יקשיב ללקוח ויחליט האם יש עילה לתביעת המעביד או העובד, האם ניתן לגשר על יחסי עובד מעביד, האם ניתן להגיע להסדר מחוץ לכותלי בית המשפט וכד'. בנוסף, בפגישה מתאמים ציפיות וכך קל יותר להחליט אם לבחור בעורך הדין או לא.

עורך דין לעבודה

 

תוכן עניינים
מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם