Nishma's

חיפוש

ביטוח דירה – כללים שכדאי להכיר לפני שנכנסים לדירה חדשה

הכניסה לדירה חדשה היא מאורע אשר רוב אלה המתגוררים בשכירות חווים לפחות אחת לשנתיים.

המעבר לדירה חדשה מלווה בהמון מתח ולחץ, עד שכל מה שרוצים לעשות הוא לסיים את ההליך כמה שיותר מהר.

למרות הרצון העז להיכנס לדירה ולשכוח מכול, חשוב להכיר מספר כללים חשובים לפני שנכנסים לדירה באופן סופי.

כללים אלו נועדו למנוע צרות ומריבות עם בעל הבית בעתיד הרחוק.

 

מצב הדירה כאשר נכנסתם הוא המצב אליו מחויב בעל הנכס

רוב בעלי הדירות, כוללים בחוזה רשימה הנוגעת למצב הדירה בעת כניסתכם, ומחויבות שוכרי הדירה לשמור עליו. חשוב לדעת שמבחינה חוקית, מצב הדירה בעת כניסתכם אליה הוא המצב אליו מחויב בעל הדירה. במידה ונכנסתם אל דירה אשר התקרה בה מקולפת, או שחלק מהמכשור החשמלי הקיים בה לא פועל, חוזה הדירה הסטנדרטי אינו מחייב את בעל הבית להשקיע בתיקון שלהם. חריג מכלל זה, הוא תקלות חמורות בתשתית הבית, כולל בעיות בביוב, או אי חיבור הדירה למים או חשמל. מאחר ושלושת הנושאים הללו מוגדרים כחובה לצורך הגדרת הדירה ראויה למגורים בחוק שכירות הוגנת, בעל הבית מחויב אליהם בכל שלב, גם אם כבר נכנסתם אל הדירה בזמן שהתקלה הייתה פעילה.

 

בררו היטב האם ביטוח הדירה כולל בתוכו ביטוח תכולה

ביטוח דירה היה בעבר מוקד קריטי לוויכוחים בין שוכרי הדירה ובעל הבית. הסיבה לכך הייתה שפעמים רבות בעל הבית, אשר שאף להוריד מעצמו גם את העלות הכספית הזניחה ביותר על הנכס, העביר את האחריות לחתימה על ביטוח דירה אל הדיירים עצמם. נכון להיום, על פי חוק שכירות הוגנת, האחריות על תשלום ביטוח דירה וניהול כלל הנושאים הבירוקרטיים הקשורים אליו, היא של בעל הבית באופן בלעדי. למרות שלא מדובר באחריות שלכם כדיירים, כדאי מאוד לברר מה כולל ביטוח הדירה אשר רכש בעל הבית. לעיתים קרובות, בעיקר אם יש ברשותכם ציוד יקר אשר אתם מעוניינים לבטח בביטוח תכולה, יתכן ותהיו מעוניינים בהרחבה לביטוח הקיים, אותה כמובן תוכלו לרכוש על חשבונכם בתיאום על בעל הבית.

 

בדקו האם יש תקלות פעילות בהם בעל הבית צריך לטפל

הסיבוב הראשון שלכם בביתכם החדש, צריך לכלול ביקורת מקיפה על כלל המערכות המרכיבות את בית המגורים. בדקו באופן זהיר את תקרת הבית וחפשו אחרי רטיבות שיתכן ונובעת מדליפה או מבעיות באיטום הגג. פתחו את כלל הברזים וסגרו אותם תוך חיפוש אחר טפטוף שיגרום לבזבוז מים ולרעש. נסו לבדוק האם כלל השקעים בבית עובדים כראוי, ואינם מקצרים כאשר אתם מכניסים אליהם את מכשירי החשמל שלכם. בקיצור, עברו על כלל הדברים אשר יתכן ואינם עובדים כראוי, מתוך מטרה לסיים את הליך התיקונים כמה שיותר מהר, עוד לפני שפרקתם את כלל הציוד שלכם בבית החדש.

 

תוכן עניינים
מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם