Nishma's

חיפוש

הבטיחו ולא קיימו? כך מתמודדים עם ספקי שירותים שהפרו הסכם התקשרות

לצערנו, אי עמידה של ספקים בהסכם ההתקשרות שנקבע מראש הינה תרחיש מוכר שעלול לגרום לנזק משמעותי לצד השני (בעל העסק או אדם פרטי). יצאנו לבדוק את הנושא, כדי לבדוק איך אפשר להתמודד עמו על הצד הטוב ביותר וחזרנו עם 3 השלבים שתצטרכו לבצע. הישארו כאן ותגלו מהן הפעולות הללו? למה הן חשובות? ומה חשוב שתדעו, רגע לפני שתתחילו בהליך?

 

שלב ראשון – פנייה לעורך דין

הימנעו מניסיונות טיפול עצמאיים בתרחיש מסוג זה, משום שאינכם מכירים בחוקים שנוגעים לדיני חוזים. במקום זאת, נציע לפנות לעורך דין שבקיא בתחום, כדי שהוא ימסור לכם את ההנחיות שימנעו טעויות קריטיות. נדגיש שעליכם לבדוק מראש שעורך דין עונה על הקריטריונים הבאים:

  1. בקיא בדיני חוזים ועסקאות מסחריות
  2. בעל ניסיון רב בתחום
  3. ידוע ביחסי אנוש טובים
  4. קיבל המלצות רבות מצד לקוחות קודמים

שלב ראשון – פנייה לעורך דין

שלב שני – בדיקת החוזה

עורך הדין שבחרתם יבדוק את החוזה שבידיכם, כדי לבדוק אם ישנם סעיפים שיאפשרו להגיש תביעה בבית המשפט. חשוב לציין שעורך דין בעל ניסיון רב בתחום, יתמקד בנושאים הבאים:

הנושא תיאור
תנאי האספקה צריך לבדוק אם נקבע מועד לאספקה ואם כן – האם מועד זה חלף?
סנקציות חשוב לבחון את קיומם של סעיפים שעוסקים בקנסות במידה ותתרחש אי עמידה של ההסכם
תנאי סיום ההתקשרות יש לבחון אם אחד מהצדדים יכול לבטל את ההסכם? ומהם התנאים שמאפשרים את פעולה זו?

 

נדגיש שבדיקה יסודית שכזו תאפשר לכם להכיר בכלים שעומדים לרשותכם ונמליץ לפנות עוד היום למשרדו של עורך דין תביעות אדי בליטשטיין, אם טרם יישמתם את השלב הראשון, כדי שתוכלו להתקדם בהליך.

 

שלב שלישי – יצירת קשר עם הספק

בשלב זה, עורך הדין ייצור קשר עם הספק שהבטיח ולא קיים, במטרה להבהיר בפניו את אי העמידה בהסכם ולאפשר לו לתקן את ההפרה, רגע לפני שיינקטו צעדים משפטיים. חשוב לציין שיש כל מיני דרכים ליישם את שלב זה, כאשר ההמלצה היא לבחור בדרך שתאפשר תיעוד, כדי שניתן יהיה להציג (בהמשך) בפני בית המשפט את הדברים שנאמרו במהלכה.

טיפ שיוביל לעורך דין מומלץ

זה לא סוד – יש היצע רחב של עורכי דין שעוסקים בדיני חוזים. מוטלת עליכם האחריות בפנייה לעורך דין שנחשב לשם דבר בתחום. כדי שזה יקרה, עליכם לקרוא חוות דעת שנכתבו על ידי לקוחות קודמים (כפי שציינו לעיל). שימו לב, תוכלו לעשות זאת, באמצעות גלישה ללשונית הביקורות של גוגל שמרכזת פרטים עדכניים.

 

מילים אחרונות לסיום

התמודדות עם ספקי שירות שהפרו הסכם התקשרות זה לא עניין של מה בכך. מדובר בתרחיש שמצריך פנייה לעורך דין, שיבדוק את החוזה ויצור קשר עם הספק, כדי שזה יספק את השירות או המוצרים שהתחייב אליהם מראש בעת חתימה על ההסכם.

טיפ שיוביל לעורך דין מומלץ

תוכן עניינים
מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם